Гарантія Якості рослин

Розcадник PROXIMA працює згідно високих стандартів якості, тому ймовірність отримати неякісний товар мінімальна. Ми гарантуємо відповідність видових, сортових і розмірних характеристик заявлених у нас на сайті. За запитом, можемо видати наш сертифікат відповідності сорту і розміру рослини. Ми цінуємо кожного клієнта, хочемо щоб Ви були задоволені і поверталися до нас знову, тому Ми гарантуємо високий рівень приживаності рослин, АЛЕ тільки за умов дотримання всіх стандартних агротехнічних заходів по догляду для кожної рослини індивідуально (аналіз грунту і води, їх склад, властивості, кислотність, освітлення, полив, регулярні обробки ЗЗР і т.д)
Також ми гарантуємо можливість отримання кваліфікованої консультації наших агрономів щодо сортів рослин, використання, сезонного догляду, посадки, поливу, стрижки.

Ви маєте право на повернення товару і компенсацію коштів згідно закону України «Про захист прав споживачів» №1023-XII. Ми готові обміняти рослини або повернути Ваші гроші за повернений товар в таких випадках:
- від дати придбання рослин не пройшло 14 днів;
- посилка була отримана у відділенні пошти не пізніше, ніж через 3 дні після прибуття;
- помилка по сорту;
- повернення рослин здійснено в непошкодженому товарному вигляді;
- оформлена заява - аргументована рекламація;
Для цього просимо зв'язатися з нами зручним для Вас способом і оформити Вашу заявку на рекламацію:
- email - info@proxima.net.ua або VIBER 0965484990

В рекламації повинні бути вказані такі дані:
-ПІБ і номер телефону, опишіть проблему, прикріпіть фотографії рослин.
Увага! Ми намагаємось надати на сайті спектр фото рослин в різні сезони, але отримана Вами рослина може відрізнятися від фото на сайті (формувальні стрижки, кількість скелетних гілок, форма, сезонність цвітіння і т.д.) Тому, можемо вислати фото Ваших рослин перед відправкою. Після ознайомлення з рекламацією, ми в найкоротші терміни вирішимо всі питання, пов'язані з Вашою претензією.

Страховка рослин відправлених поштою (інтернет-маг.).
Всі надіслані нами посилки застраховані від ушкоджень під час транспортування на всю суму. Під час транспортування вантажу поштою, відповідальність за його цілісність, несе поштовий оператор. В інструкції по роботі з нашим інтернет-магазином ми завжди рекомендуємо перевіряти товар в присутності представника пошти, безпосередньо у відділенні при отриманні. На коробках завжди присутнє маркування «Верх / Низ», «Крихке», тому в разі пошкодження рослин, або цілісності упаковки, перевізник згідно договору страхування зобов'язаний повністю компенсувати вартість пошкодженого товару.

Команда нашого розсадника робить все можливе, щоб доставити Вам задоволення від придбаних у нас рослин. Ми відповідально підходимо до процесу співпраці, йдучи назустріч клієнтам в різноманітних проблемних ситуаціях, прагнемо стати Вашими добрими друзями і партнерами на довгі роки.